Tapahtuma ei ole enää voimassa.

"Kurkista kurveihin"

Tervola | Tervolan kunnantalo

Tervolalainen taiteilija Hilla Ojennus järjestää vuoden ensimmäisen taidenäyttelyn Tervolan kunnantalolla. Näyttely on katseltavissa 4-28.1.2021.

"Näyttelyssä on teoksia eri ajoilta, esim. kun opiskelin Länsi-Lapin Ammatti-instituutissa Tervolassa. Olen korukiviartenomi, mutta olen harrastellut myös maalaamista erilaisilla kursseilla ja itsekseni. Tutuksi ovat tulleet myös Kivalo-opiston monipuoliset kurssit. Lisäksi opiskelin vuoden aikuisen taiteen perusopetuksen kurssilla ATPO:ssa. Eli harrastelija olen ja virheitä teen, toivon, ettei niihin kiinnitetä liikaa huomiota vaan kuvan tai veistoksen tuomaan tunnelmaan ja mielikuvaan, tuoko se hyvää mieltä, luoko se mukavia muistoja. Alastonmallikurssilla Kivalo-opistossa meillä oli erittäin hyvä malli ja hyvä opetus : piirustus, maalaus, plastinen muotoilu (keramiikka) ja grafiikkaosioilla meillä oli sama malli pohjana teoksille.

Pronssiveistokset ja keramiikkaveistoksia on myös "rökönä"-koulun ajalta. Muotokuvamaalauksia on Joutsenon opistolla käymälläni kesäkurssilta ja myös ihan itsekseen kotona maalattuja teoksia.

Muotokuvissa on kuvattu henkilöitä, jotka ovat minulle rakkaita ja tärkeitä ihmisiä. Osa on jo edesmenneitä ja kuvat ovat muistoja ihmisistä, jotka ovat merkinneet minulle paljon esim. itsemurhan tehnyt siskoni kuva, joka auttoi surun purkamisessa, ikävä on kova vieläkin. Samoin pitkäaikainen opettajani ja ystäväni Ritva Starck, on tärkeä ihminen elämässäni. Muistot kantavat ja muuttuvat kauniiksi kuvien myötä ja auttavat meitä muistamaan ja muistelemaan, myös päästämään irti ikävästä ja yksinäisyydestä.

Minua kiinnostavat ja peloittavat myös hevoset, joiden anatomiaa yritän myös opiskella ja opetella.

Kiitos, kun jaoit kanssani nämä muistot ja kuvat!"

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 12.1.–28.1.

  • ma klo 8–16
  • ti klo 8–16
  • ke klo 8–16
  • to klo 8–16
  • pe klo 8–15

Tapahtumapaikka: 

Tervolan kunnantalo

Sijaintikunta: 

Tervola

Käyntiosoite: 

Keskustie 81

Postinumero: 

95300

Postitoimipaikka: 

Tervola

Tapahtuman lisätiedot: