Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tuulikki Korhonen ja Tarja Paldanius: Rinnakkaiset

Rovaniemi | Studiogalleria Villa Vinkkeli

Rinnakkaiset-valokuvanäyttely koostuu pääasiassa luovista luontokuvista. Oululaiset valokuvaajat Tarja Paldanius ja Tuulikki Korhonen alkoivat tietoisesti kehittämään luovan kuvan ilmaisua, joka lähenee kuvataiteita. Tämä taitekohta oli vuonna 2015, jolloin he havahtuivat huomaamaan, kuinka monilla eri tavoilla luonnon voi nähdä, kokea ja ilmaista. Molemmilla on myös kuvataiteilijan tausta. Jo vuosien ajan he ovat kulkeneet rinnakkain, mutta kädenjälki on ollut omanlaisensa niin kuvataiteessa kuin valokuvauksessakin. Sielunmaisemat kuvastuvat kuvissa erilaisena, olivatpa kuvat ICM-kuvia tai monivalotuksia. Valokuvat haastavat katsojaa löytämään luonnon uudella tavalla.

Tarja Paldaniuksen suurin intohimo tällä hetkellä valokuvaus ja nimenomaan luova valokuvaus. Hän on vuosien varrella ammentanut tietotaitoa erilaisista kädentaidoista – floristista puusepäksi. Tarja on suorittanut taideopintoja sekä ohjannut harrastajia erilaisissa kuvataideryhmissä. Hän pyrkii luovasti kuvaten tunnelmiin ja tunnetiloihin, tallentamaan katoavia hetkiä. Tässä prosessissa on välineenä ainoastaan kamera, joka antaa mahdollisuuksia rajattomasti luovaan työskentelyyn. Taustalla vaikuttaa kuvataiteen erilaiset suuntaukset, lähinnä impressionismi, ekspressionismi, myös naivismi on lähellä hänen sydäntään.

Tarjan lähtökohta valokuvalle on aina jokin naturalistinen tarttumapinta, harvemmin kameraan tallentuu täysin abstraktia värien ja pintojen sommitelmaa. Luonto ja sen kauneus kaikkineen inspiroi häntä, puhdas, koskematon luonto.

Tuulikki Korhonen valokuvaa, maalaa öljyväreillä ja akryylillä, tekee metalligrafiikkaa ja serigrafiaa. Luonto on Tuulikille ilmeinen innoituksen antaja, tekeepä hän mitä hyvänsä näistä. Linnut, metsät, kasvit, vesi, jää ja valo ovat olleet hänen aiheinaan. Kuvataiteessa hänen ilmaisunsa on ennemminkin abstraktia kuin esittävää. Tuulikki pyrkii tuomaan asiansa esille mieluummin vihjaten, värein ja ilmaisten tunnelmaa muuten kuin täysin esittävällä kuvalla. Hän pyrkii jättämään katsojan mielikuvitukselle tilaa. Abstraktisuus tulee esille myös valokuvauksessa. Luovan valokuvauksen ilme on Tuulikilla usein hyvin samanlainen kuin maalauksissa. Toisaalta perinteinen lintukuvaus ja lintuharrastus muutenkin ovat lähellä hänen sydäntään.

Tuulikki on opiskellut taidetta mm. avoimessa yliopistossa Lapin yliopistossa kuvataiteen perus- ja aineopinnot sekä useita metalligrafiikka-, litografia-, serigrafia- ja akvarellikursseja. Valokuvaukseen hän on perehtynyt omatoimisesti, kirjallisuuden ja kuvauskurssien myötä vuosien saatossa alkaen 80-luvulta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 29.9.–18.10.

  • ti klo 13–18
  • ke klo 13–18
  • to klo 13–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Studiogalleria Villa Vinkkeli

Sijaintikunta: 

Rovaniemi

Käyntiosoite: 

Vuopajantie 15

Postinumero: 

96400

Postitoimipaikka: 

Rovaniemi

Puhelinnumero: 

040-7769706
040-1497122

Sähköposti: 

kuva@kaisasiren.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: