Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sylvilagus | Panu Johansson

Rovaniemi | Galleria Napa

Sylvilagus eli Nina Maria Veini on rovaniemeläis-muoniolainen kuvataiteilija ja Yhteispohjoismaisen kirjastoauton autokirjastonhoitaja. Hän käsitellyt jänisaihetta taiteessaan useita vuosia. Sylvilagus tulee nimestä ”Sylvilagus Europaeus” eli pumpulihäntäkaniini.

Näyttelyssä on esillä akryylitekniikalla ja tussilla toteutettuja inhimillistettyjä jänishahmoja, joiden narratiiviset juuret ovat taiteilijan elämässä Bretagnen rannalta Kilpisjärvelle. Teoksissa esiintyy taiteilijan kehittämä hiljainen, surrealistisiakin piirteitä omaava jänis, jolla ei ole tapana noudattaa tiukkoja sääntöjä komposition tai symboliikan suhteen. Näyttelyyn on valittu myös muutama vanhempi teos, joiden avulla katsoja voi kokea sarjakuvamaisen inhimillistetyn jänishahmon syntyprosessia.

Panu Johansson kertoo: Kaupunkisinfonia on varhaisen elokuvan tyylilaji, jolle ei ole yhtä selkeää määritelmää. Yleensä tämän tyylin edustajia on kuvailtu kokeellisiksi dokumenteiksi, jotka kuvaavat tietyn kaupungin arkiela¨ma¨a¨ yritta¨en samalla vangita jotain tuon kaupungin hengesta¨.

"Tavoitteenani onkin ollut soveltaa tässä teoksessa kaupunkisinfonian keinoja siirta¨ma¨lla¨ ne uuteen yllättävään asiayhteyteen, 2000-luvun Rovaniemelle. Olen ottanut vaikutteita kaupunkisinfonian klassikoista, mutta samalla halusin tuoda teokseen myo¨s tuoreemman ja ra¨va¨ka¨mma¨n sa¨vyn. Niinpä valmis teos on paitsi vuosien kuvaustyön ja ruohonjuuritason tarkkailun tulos, myös kokonaisuus, jossa filmille vangitut yksityiskohdat - kuvat, muistot, vuodenajat ja kaupunginosat - vyöryvät katsojan verkkokalvolle kiivaana kineettisenä virtana."

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 6.10.–24.10.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 11–17
  • la klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Napa

Sijaintikunta: 

Rovaniemi

Käyntiosoite: 

Kairatie 3

Postinumero: 

96100

Postitoimipaikka: 

Rovaniemi

Tapahtuman lisätiedot: