Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Outi Piiroinen: Kotimaan linnut – Havaintoja suomalaisuudesta

Rovaniemi | Kulttuuriyhdistys Valsa ry

Kulttuuriyhdistys Valsa ry:n Ilmastonmuutos – kuumempaa hottia -sarjan seitsemäs osa /
Outi Piiroinen: Kotimaan linnut – Havaintoja suomalaisuudesta

Suomalaisuutta ovat ylevät kansanluonteet; kekseliäisyys, sisukkuus ja sitkeys. Suomalaisuutta on poikkeuksellinen ihmiskansa, joka sinnittelee maantieteellisesti haastavissa olosuhteissa. Se on ylpeyttä ikivanhoista saavutuksista sodissa ja pellonraivauksessa. Mielikuvia, joista suomalainen haluaa pitää kiinni.

On selvää, että romantisoitu suomikuva kaipaa päivitystä, joten myös sen kipupisteitä on uskallettava painaa. Kotimaan lintujen tarina alkoi havainnoimalla erityisesti tämän päivän suomalaisia elämäntapoja ja yhteiskunnan kehitystä sekä niiden vaikutusta luontoon ja sen eliöstöön. Suomalaisten ihmisten aisapariksi on valikoitunut suomalainen linnusto siksi, että lajirunsaudeltaan ne on helppo kytkeä niin ikään monenkirjavaan ihmiseen. Mielleyhtymät löytyvät helposti ulkonäöstä, asuinympäristöistä ja käyttäytymismalleista, tavoitteena luoda kytkös eläimen ja ihmisen välille, ja tapa ujuttaa töihin lisää kerronnallisia tasoja. Samalla syntyy syyseuraussuhde, kun ihminen elämäntavoillaan muokkaa eläintä sopeutumaan vallitseviin olosuhteisiin tai pyrkii totuttamaan tavoilleen, kaltaisekseen. Kun kaikista ei ole sikailijoiksi, heistä tulee ihmisen tieltä väistyviä uhreja.

Tavoitteenani on kannustaa katsojaa miettimään suuntaa, jonne olemme menossa tai haluaisimme mennä – Paremman yhteisen tulevaisuuden toivossa.

Näyttelykokonaisuus tarjoaa paljon visuaalisia yksityiskohtia, joiden parissa katsojalla on lupa viipyä. Teokset on toteutettu monimateriaaliveistoksina ja lyijykynäpiirroksina, jotka jakaantuvat tekniikan mukaan yksilöidymmin ihmistyyppeihin ja ilmiöihin.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 29.10.–19.11.

  • ti klo 13–17
  • ke klo 13–17
  • to klo 13–17
  • pe klo 13–17
  • la klo 13–17

Tapahtumapaikka: 

Kulttuuriyhdistys Valsa ry

Sijaintikunta: 

Rovaniemi

Käyntiosoite: 

Hallituskatu 22, 2krs.

Postinumero: 

96100

Postitoimipaikka: 

Rovaniemi

Tapahtuman lisätiedot: