Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Konsta Huusko: Maalauksia - Janne Erkkilä: Kurottelua

Rovaniemi | Galleria Napa

Konsta Huuskon maalaukset ovat abstrakteja tilakuvaelmia, jotka kurkottavat kolmiulotteiseen esinemaailmaan. Kerroksellisuus, laskostuminen ja perspektiivillä leikittely ovat keinoja, joilla hän kuvaa kuvitteellisia tiloja. Kuviin sisältyy usein optinen solmukohta, joka asettaa sen eräänlaiseen välitilaan, pysäytetyn liikkeen tilaan.

Konsta Huusko (s. 1982, Sotkamo) on Rovaniemellä asuva kuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2010. Tällä hetkellä Huusko suorittaa puusepän ammattitutkintoa Lapin Ammattiopistossa. – Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
?
Janne Erkkilä on Kuopion järvimaisemista metsäisten vaarojen keskelle Rovaniemelle kymmenisen vuotta sitten kotiutunut kuvataiteilija, muotoilija, käsityöläinen sekä Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan alumni. Pääsääntöisesti, kuten tässäkin näyttelyssä, hän ilmentää visioitaan akryylimaaleilla roiske- ja valutustekniikoita käyttäen, mutta poikkeaa välillä valokuvauksen, akvarellien, veistosten ja installaatioiden maailmoihin. Hänen teoksissaan toistuu usein luontokokemusten tuomat vaikutteet sekä mystiikkaan ja sisäisen kosmoksen tutkailuun liittyvät teemat. – Näyttelyä tukee Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahasto.
?
Erkkilä kertoo: ”Ihminen pyrkii kohti menestystä, kosmoksen mekanismien ymmärtämistä tai sisäisen maailman sanattomia äärilaitoja. Kasvi ojentautuu kohti aurinkoa, rihmasto kurottautuu kohti ravinteita, kirahvi venyttelee kaulaansa ylettääkseen mehukkaimpiin lehtiin, rautapitoisen kiven kide kasvaa kohti magneettista napaa. Sekä elollinen että eloton maailma ovat jatkuvassa kurottelun tilassa. Kurotteluun liittyy tunne siitä, että päämäärä on lähellä, mutta vähän vielä täytyy venyä ja ponnistella. Tuntemattomalla maaperällä tai pimeässä kurottelu on hapuilevaa ja oikeaa suuntaa voi vain arvailla.”

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 9.12.–27.12.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 11–17
  • la klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Napa

Sijaintikunta: 

Rovaniemi

Käyntiosoite: 

Kairatie 3

Postinumero: 

96100

Postitoimipaikka: 

Rovaniemi

Tapahtuman lisätiedot: