Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lintujen syysmuutto, ornitologi Jorma Halonen luontoillassa Pallastunturilla

Muonio | Pallastunturin luontokeskus

"Lintusten tie etelään vie”, toteaa vanha laulu syystunnelmista. Vaikka vuodenaikaan ja lintujen poismuuttoon liittyy annos haikeutta, syysmuutto on kiehtovaa seurattavaa ja paljon monimuotoisempaa kuin yleinen käsitys pääskyjen ja kurkien lähdöstä etelään.

Lintujen määrä on syksyisin paljon suurempi kuin kevätmuuton aikaan, ja syysmuutto kestää kauan: toukokuun lopulta joulu–tammikuulle. Siihen mahtuu paljon mielenkiintoista seurattavaa.

Miksi muuten suuri osa linnuistamme tekee kaksi kertaa vuodessa vaivalloisen ja vaarallisen muuttomatkan? Mistä ne tietävät oikean lähtöajan, muuttosuunnan ja määränpään?” Tervetuloa pohtimaan ja etsimään vastauksia.

Ilmoittaudu luontoiltaan etukäteen viimeistään tiistaina klo 17:00 mennessä, että mahdut mukaan. Soita Pallastunturin luontokeskukseen, puh. 0206 39 7930.

Jos et pääse Pallastunturin luontoiltaan, Jorman esitys on keskiviikkona 19.9. Tunturi -Lapin luontokeskuksessa klo 18:00 ja torstaina 20.9. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa klo 18:00. Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 18.9. klo 19.30–20.30

Tapahtumapaikka: 

Pallastunturin luontokeskus

Sijaintikunta: 

Muonio

Käyntiosoite: 

Pallastunturintie 557

Postinumero: 

99330

Postitoimipaikka: 

Pallastunturi

Puhelinnumero: 

0206 39 7930

Sähköposti: 

pallastunturi@metsa.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.