Tapahtuma ei ole enää voimassa.

50 vuotta myyriä ja sopuleita Pallaksella ja muualla - Heikki Henttonen

Muonio | Pallastunturin luontokeskus

Suomen myyräseudut kolunnut Henttonen tietää, mitä myyrämaailmaan kuuluu. Myyräpopulaation vuosittaisella vaihtelulla on suuri merkitys monen eri lajin menestymiselle, ja se vaikuttaa myös elinkeinoelämään, maa- ja metsätalouteen.

Mistä vaihtelu syntyy? Voidaanko sitä ennakoida? Illan aikana kuullaan faktaa kansallispuistossa esiintyvistä myyrälajeista.

FT Heikki Henttonen työskentelee tutkimusprofessorina Luonnonvarakeskuksella. Myyrien kannanvaihtelun pitkäjänteisin tutkimuskaari on rakentunut Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kerätystä aineistosta. Henttonen tutkii mm. jyrsijöitä, myyriä, sopuleita, hiiriä, rottia ja päästäisiä. Hänen asiantuntemusalueitaan ovat metsäeläintiede,
populaatioekologia, nisäkkäiden levittämät taudit ja loiset, myyräkuume, eläimistä ihmisiin tarttuvat taudit ja myyrätuhot.

Jotta mahdut mukaan, ilmoittaudu luontoiltaan ennakkoon viimeistään tiistaina klo 17 mennessä Pallastunturin luontokeskukseen, puh. 0206 39 7930.

Jos et pääse Pallastunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Heikin esitys on keskiviikkona 12.9. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa klo 18:00 ja torstaina 13.9. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa klo 18:00.

Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 11.9. klo 19.30

Tapahtumapaikka: 

Pallastunturin luontokeskus

Sijaintikunta: 

Muonio

Käyntiosoite: 

Pallastunturintie 557

Postinumero: 

99330

Postitoimipaikka: 

Pallastunturi

Puhelinnumero: 

0206 39 7930

Sähköposti: 

pallastunturi@metsa.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.