Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pienpedot ja myyrät tutuiksi

Kolari | Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Paavo Helstedt kertoo Lapin pienistä pedoista, lumikosta ja kärpästä sekä monilajisesta myyräkannasta. Lopuksi ollaan ulkona ja tehdään muutama tunnistusrasti. Mistä nuo pienet elävät oikeintunnistaa?

Paavo Hellstedt toimii Metsähallituksen hankkeissa, mutta hän on ollut pitkään Helsingin yliopistossa tutkimus- ja opetustehtävissä.

Tutkimusaiheet ovat keskittyneet pieniin näätäpetoihin ja niiden biologiaan, mutta myös laajalti muihinkin nisäkkäisiin, kuten sopuleihin, myyriin, majaviin, naaleihin ja supikoiriin. Tutkimuskenttänä ovat olleetpääasiassa subarktiset ja arktiset alueet.

Luonnon eläinpopulaatioiden dynamiikka on herkkää. Pienetkin muutokset petopopulaatioissa voivat saada aikaan suuria muutoksia, jotka vaikuttavat aina maaperään ja kasvillisuuteen asti.

Myös ihmistoiminta voi tahattomasti muuttaa petolajien välisiä suhteita, ja nämä muutokset voivat vaikuttaa hyvinkin kummallisiin asioihin, kuten metsien hyvinvointiin.

Petoja ja muuta nisäkästutkimusta on Tunturi-Lapin alueella tehty jo vuosikymmeniä. Nyt tiedetään, miten lajisto muuttuu sykleittäin ja ketkä kulloinkin ovat voittajia ja ketkä häviäjiä?

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 7.9. klo 9.30–10.30

Tapahtumapaikka: 

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Sijaintikunta: 

Kolari

Käyntiosoite: 

Tunturintie 54

Postinumero: 

95970

Postitoimipaikka: 

Äkäslompolo

Puhelinnumero: 

0206 39 7039

Sähköposti: 

kellokas@metsa.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Tapahtuma on maksuton.