Tapahtuma ei ole enää voimassa.

50 vuotta myyriä Pallaksella ja muualla - luontoillassa Heikki Henttonen

Kolari | Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Suomen myyräseudut kolunnut Henttonen tietää, mitä myyrämaailmaan kuuluu. Myyräpopulaation vuosittaisella vaihtelulla on suuri merkitys monen eri lajin menestymiselle, ja se vaikuttaa myös elinkeinoelämään, kuten maa- ja metsätalouteen.

Mistä vaihtelu syntyy? Voidaanko sitä ennakoida? Illan aikana kuullaan faktaa kansallispuistossa esiintyvistä myyrälajeista.

FT Heikki Henttonen työskentelee tutkimusprofessorina Luonnonvarakeskuksella. Myyrien kannanvaihtelun pitkäjänteisin tutkimuskaari on rakentunut Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kerätystä aineistosta.

Henttonen tutkii mm. jyrsijöitä, myyriä, sopuleita, hiiriä, rottia ja päästäisiä. Hänen asiantuntemusalueitaan ovat metsäeläintiede, populaatioekologia, nisäkkäiden levittämät taudit ja loiset, myyräkuume, eläimistä ihmisiin tarttuvat taudit ja myyrätuhot.

Jos et pääse Yllästunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Heikin esitys on tiistaina 11.9. Pallastunturin luontokeskuksessa klo 19:30 ja keskiviikkona 12.9. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa klo 18:00.

Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • to 13.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Sijaintikunta: 

Kolari

Käyntiosoite: 

Tunturintie 54

Postinumero: 

95970

Postitoimipaikka: 

Äkäslompolo

Puhelinnumero: 

0206 39 7039

Sähköposti: 

kellokas@metsa.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.