Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Ijahis Idja - alkuperäiskansojen musiikkiseminaari

Inari | Siida – Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus

Mikä merkitys on saamelaisten omalla musiikkifestivaalilla? Miltä saamelainen musiikkiskene näytti 15 vuotta sitten ja miltä se näyttää nyt? Mitä meillä olisi ilman Ijahis Idjaa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Ijahis Idjan (suomeksi yötön yö) musiikkiseminaarissa Saamelaismuseo Siidassa elokuussa. Paneelikeskustelun muodossa toteutettavan seminaarin vetää Aslak Paltto ja keskustelemassa hänen kanssaan ovat Annukka Hirvasvuopio-Laiti sekä liuta muita Ijahis Idjan merkkihenkilöitä. Luvassa on siis ainutlaatuinen kurkistus kulisseihin, muistoja matkan varrelta ja visioita tulevasta!

Alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis Idja on ainoa Suomen puolella järjestettävä musiikkitapahtuma, joka keskittyy nimenomaan saamelaiseen musiikkiin. Festareilla kuullaan joka vuosi myös muiden alkuperäiskansojen esityksiä. Musiikkiseminaari on ollut alusta asti tärkeä osa festivaalia, tarjoten keskusteluareenan muusikoille, musiikkimaailman vaikuttajille ja alan harrastajillekin.

Ijahis Idja järjestetään tänä kesänä jo viidettätoista kertaa. Vuoden 2018 festivaalin pääesiintyjänä nähdään ja kuullaan kanadalainen dj-kollektiivi A Tribe Called Red. Muita esiintyjiä ovat muiden muassa UMK-finalisti Solju, norjansaamelainen pop-tähti Kevin Boine sekä ensimmäistä kertaa suuren saamelaisfestarin lavalle nouseva Tundra Electro.

Osana festivaalien ohjelmaa Saamelaismuseo Siida järjestää tänäkin vuonna musiikkiseminaarin 18. elokuuta klo 12-14 Siidan auditoriossa. Seminaari on kaikille avoin ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Seminaarin keskustelukielenä on suomi tai pohjoissaame, mutta järjestämme tarvittaessa tulkkauksen.

Ijahis Idja toteutetaan yhteistyössä Inarissa toimivien saamelaisorganisaatioiden kanssa. Ijahis idjan järjestävät yhteistyössä Anára Sámisearvi ry, Saamelaiskäräjät, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inarin kunta, Saamelaismuseo Siida, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste, Yle Sápmi ja Hotelli Kultahovi.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 18.8. klo 12–14

Tapahtumapaikka: 

Siida – Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus

Sijaintikunta: 

Inari

Käyntiosoite: 

Inarintie 46

Postinumero: 

99870

Postitoimipaikka: 

Inari

Puhelinnumero: 

0400 898 212

Sähköposti: 

siida@samimuseum.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: