Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Saanan valloitus vaikka yksin – juhannuksen yöttömänä yönä yhdessä!

Enontekiö | Saana-tunturin huippu

Legendaarinen Saana-tunturi (1029 mmpyp) kutsuu kesä-syyskuun vaelluskaudella Lappiin Kilpisjärvelle valloittamaan yksi maamme tunnetuimmista tuntureista.
Saanan lumo on yhteistä kansallisomaisuutta, johon liittyy omien ponnistusten tuomaa valloittamisen haastetta ja voittamisen tunnetta. Samalla voi nauttia ainutlaatuisista maisemista saamelaisten pyhällä vuorella.
Vuodesta 1946 alkaen Saana on ollut vuosittaisten juhannushiihtojen ja sittemmin muiden Kilpisjärven elämykselliseen liikuntajuhannukseen kuuluvien tapahtumien kehto. Järjestyksessä jo 72. liikuntajuhannuksen perinteisten lajien, kuten hiihdon, suunnistuksen, vuorijuoksun ja saappaanheiton lisäksi kohokohtana on Saanan valloitus juhannusyönä - yhdessä!
Saanaan liittyy maamme itsenäisyyden puolustamisessa merkittävät jaksot: Sen uumilla oli jo ensimmäisen maailmansodan aikana, ennen itsenäisyyttämme dramaattisia tapahtumia. Toisen maailmansodan aikana siellä käytiin Suomen maaperän viimeinen taistelu, kun huhtikuussa v. 1945 se saatiin vallattua takaisin maamme hallintaan.

Saanan valloitus vaikka yksin – juhannuksen yöttömänä yönä yhdessä!

1) Kesä - syyskuun patikkakausi:
Varsinaisena patikointiaikana 01.06. – 30.09. on mahdollisuus lunastaa edullisesti Kilpisjärven Retkeilykeskuksen aukioloaikoina em. Saanan valloitus –kunniakirja ja erillinen Saanan valtaus-rintamerkki.

2) Kilpisjärven 72. liikuntajuhannuksen juhlava kohokohta:
Saanan valloitus - yöllä yhdessä! Suomen 100-vuotisuuden kunniaksi yhteinen yöttömän yön polkuretki Saanan huipulle (1029 mmpyp). Lähdöt aattoperjantaina klo 22 alkaen. Kohtaamiset tunturin huipulla tasan keskiyöllä kelin mahdollistamalla ohjelmalla. Ei osallistumismaksua. (Valloittajien lunastettavissa Saana-rintamerkki + -kunniakirja, á 5 €.)

Lisätietoja: www.kunnonelama.fi, antti.honkonen@hotmail.fi,Antti Honkonen puh. 040 529 5283.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 23.6.2017 klo 22.00–la 24.6.2017 klo 2.00

Tapahtumapaikka: 

Saana-tunturin huippu

Sijaintikunta: 

Enontekiö

Käyntiosoite: 

Kilpisjärventie

Tapahtuman lisätiedot: